Traumaverwerking

 

Vooral vroegkinderlijke trauma’s kunnen vaak levenslange gevolgen hebben. Het kinderlijke brein verdedigt zich tegen geweld of andere overweldigende ervaringen door zich bijvoorbeeld te dissociëren van het lichaam. Die strategie maakt dat getraumatiseerde mensen vaak zeggen dat ze weinig voelen en zichzelf verachten. Alles is beter dan onder ogen zien dat bijvoorbeeld een ouder zich als een monster kan gedragen.

Voorbeeld: Een kind van vier dat geslagen wordt, denkt niet: ik ben een lief kind en dit is een gestoorde volwassene. Zo’n kind denkt: ik ben een slecht kind, daarom word ik geslagen.

Symptomen bij een onverwerkt trauma uit de vroege jeugd kunnen zijn: slapeloosheid, controleverlies, woede-uitbarstingen, onvermogen om liefde te voelen, concentratiestoornissen, leermoeilijkheden, depressie en angsten.

Tijdens een traumaverwerkingsessie zal ik je vragen aan de gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten, gevoelens en emoties. Daarna wordt het verwerkingsproces opgestart. Ik zal af en toe vragen welke gedachten er bovenkomen. Door deze vragen, de energetische therapie en de lichte aanraking verandert het lichaam en herstelt het zich. De sessies zullen ertoe leiden dat de herinnering in het hoofd, in het lichaam en in het energetische lichaam, haar kracht en emotionele lading verliest. Op een zachte en gemakkelijke manier worden de blokkades opgeheven en laat je het trauma los.

Een traumaverwerkingsessie duurt ongeveer 90 minuten, de investering is € 120,- incl. btw.

 

Van lijden naar leiderschap over je eigen leven.

Kim Nadinde Janson

Coaching I Training I Lichaamswerk

      

Klein Nieuwland 21 | 1811 DA Alkmaar | +31641680900